Länkar

Här samlar jag länkar till läsvärda och matnyttiga hemsidor. Skulle ni vara intresserade av ett länkutbyte så hör bara av er!

Andra cykelsidor

Cykelhobby.com
Cykelhobby bjuder på mycket intressant läsning om cyklar och då främst äldre racercyklar. Även mekartips, märkeshistorik och annat.

Cykelturist.com
Massor av information om långresor på cykel. Utförliga reseberättelser, tips inför egen långtur och stort länkarkiv. Hoppas själv göra liknande resor i framtiden. Här kan man spendera mycket lästid.

Happyride
Happymtb som våren 2016 bytte namn till Happyride är ett av sveriges största cykelforum. Där avhandlas det mesta inom cykel och dessutom en massa struntprat. Det mesta går att få reda på via deras forum.

Marcus Jonsson Foto
Vår vän Marcus har två stora intressen, fotografering och cykling. När han fotograferar så är det dessutom ofta cyklister framför kameran!

Cykelguiden
Namnet beskriver sidan mycket bra. Otroligt heltäckande sida med bra fakta och tips för både nya och erfarna cyklister/meckare, exempelvis tips för köp av begagnad cykel, allmänna cyklingstips och genomgång av alla cykelns delar.

Cyclic
En mycket trevlig sida med blandad läsning om träning och cykelprojekt. Inriktad på racer. Bland annat ett imponerande renoveringsprojekt och en utförlig guide om hur man vårdar sin cykel!

Sheldon Browns Bicycle Technical Info
Denna sida är ett måste att känna till. Titta in och hitta svaret på de flesta tekniska frågor kring cyklar.

Evalds bokhylla
Evald har gjort en väldigt imponerande sammanställning över massvis med böcker om äventyr på 2 och 3 hjul (med och utan motor). Här finns mycket inspiration och tips att finna. Många gamla böcker man blir sugen på att läsa!

Bloggar

The Bike Ramble
Välskriven blogg med mycket bilder från Fredrikas resa från Sverige till Nya Zeeland

Mairawa
Ann cyklar lixom Fredrika ovan från Sverige till Nya Zeeland. Lite mer fokus mot bilderna i denna blogg.

Livutanbil – En blogg om en bilfri livsstil
En mycket inspirerande Stockholmsbo som gjort sig av med sin bil och istället köpt en lådcykel och ett gäng vikcyklar.

Mitt äventyr
Marcus som delar med sig av sin resa från Sverige ner till Thailand på cykel, mycket bilder och trevlig läsning!

Sweden meets Africa on a bike
Emmas berättelse om hennes resa från Sverige ner till Kapstaden på cykel. Samtidigt som hon gör sin resa samlar hon in pengar för välgörenhet. Spännande läsning!

Cyklistbloggen
Högaktuell cykelpolitisk blogg skriven av två året-runt-cyklister i Stockholm!

Cykelkök

Cykelköket – gratis gör-det-själv service i Malmö
Vad glad man blir när man hittar initiativ som detta! Som ett av STPLNs projekt erbjuder Cykelköket gratis cykelservice i den meningen att de erbjuder en verkstad, verktyg och kunskap. De samlar också in överblivna cyklar, så om ni rensar era cykelförråd i Malmö, hör av er till Cykelköket!

Cykelköket Göteborg
Liksom Malmö har också Göteborg ett, till synes, mycket väl fungerande cykelkök!

Cykelköket Solna
Mycket trevligt cykelkök som drivs av bra personer! Har själv lämnat ett gäng cyklar där när det inte fanns tid att renovera själv.

Föreningar

SCS – Svenska Cykelsällskapet
Svenska Cykelsällskapet (SCS) står bakom bland annat arbetet med Sverigeleden, de ordnar många evenemang och cykelutflykter samt ger ut tidningen Nya CykelTidningen. Via deras Internetshop går det att köpa kartor och cykellitteratur (väldigt förmånligt som medlem).

Svenska fysiska butiker

Cykel-Expo
Cykel-Expo må ligga lite avigt till men om jag har tiden, och delarna inte finns på Biltema, så ger jag mig dit. Har vid flera tillfällen fått otrolig service där. Och hittills har de aldrig misslyckats med att hitta någon del i gömmorna. Mesta är mkt billigt.

Gamla Stans Cykel
Mycket vacker butik i Gamla Stan som tar in klassiska cyklar med hög kvalitet. Bra källa för att hitta lite ovanligare reservdelar också.

Nätbutiker

JD Tandems
Från JD Tandems köpte vi vår Orbit Routier Sport-tandem och fick ett mycket bra bemötande och fin service. Lite mer finns beskrivet på sidan för den cykeln!

ROSE
Nätbutiken är på svenska men företaget är tyskt. Väldigt bra utbud och priser, och framförallt mycket snabba leveranser! De har även egna cyklar som fått mycket goda omdömen. En av mina favoritaffärer.

Bike-Discount
Tysk affär med bra utbud och väldigt bra priser. Köper ofta mina slitdelar härifrån. Billigaste frakten kommer ofta inom en arbetsvecka!

ChainReactionCycles
Populär webshop belägen i England. Har ett enormt stort utbud och visar svenska priser. Gratis frakt om man handlar över ett visst belopp. Har bara beställt en gång men gick väldigt bra, leverans ca 10 arbetsdagar. Bra priser.

Övrigt

Stockholm boj och bryggservice
Stockholm Boj- och Bryggservice drivs av min bror. Till dem kan ni vända er om ni skulle behöva hjälp med ett dykjobb, lägga ut nya bojar eller kanske fixa till en brygga!

Tant Therese – en pysselblogg!
Min vän Therese är en hejare på pyssel och händiga hemmafix, kolla in hennes blogg!

Elchupanibro
En vän som både har förstånd att älska cyklar och elektronik (och kemi). En trevlig hemsida med lite av allt!