Gammelracer – Raleigh

Status: Ivägsåld, dessförinnan träningsracer för min sambo.
Utrustning: Genomgående Shimano Golden Arrow (vevparti, framväxel, bakväxel, växelreglage, bromsar, bromsreglage). Nav från Malliard och fälgar från Wienmann. Michelin-däck, storlek 25-622. Ram byggd med Reynolds 501 Cromalloy-m rör, storlek 56.

Denna fina Raleigh fick jag faktiskt av min chef. Vid en lunch så talades det om min förtjusning för äldre racercyklar och han nämnde att han hade en racer han lämnat efter sig vid en tidigare flytt. Han hade låtit den hänga i den tidigare bostadsrättsföreningens cykelrum. Så den kunde jag ju få om jag ville – inte så svårt att tacka ja till!

Den hade då hängt några år i en krok i framhjulet, så det hjulet behövde riktas. I övrigt var det bara normal service som krävdes, allt var i mycket gott skick.

Bakväxel för 6-delade kassetter, Shimano Golden Arrow.
Bakväxel för 6-delade kassetter, Shimano Golden Arrow.

Tyvärr var den i ramstorlek 56 vilket var för litet för mig och för stort för sambon. Men innan den såldes fick den fylla ett väldigt fint syfte. Trots att den var för stor för sambon så gick den precis att använda för henne om man satte sadeln i bottenläget. Så hon körde några träningsturer på denna och det räckte – nu är hon precis som jag fast för racercyklar och har en egen, modernare och mindre racer.

Ramväxelreglage, Shimano Golden Arrow.
Ramväxelreglage, Shimano Golden Arrow.