Scott Sub 20

Modell: Scott Sub 20
Utrustning: Shimano Deore växelsystem (9-delad kassett), Shimano BR-M486 hydrauliska skivbromsar, Biltema stänkskärmar, Specialized Lithia-sadel.
Vikt komplett (ca): 13,6 kg.

Under tiden vi känt varandra har Hanna först använt sin gamla 5-växlade flickcykel (med det svårjusterade Torpedo Pentasport-systemet) och sedan under några år en Monark 7-växlad damcykel som vi steg-för-steg gjorde mer och mer sportig. Men när väl cykeldjävulen bitit och tävlingsmänniskan vaknat till lite så behövdes något snabbare för pendlingen. En 2010 års Scott Sub 20 som var på rea under våren 2011 blev perfekt.

Scott Sub 20 i en väldigt ovanlig miljö...
Scott Sub 20 i en väldigt ovanlig miljö…

Om man får vara lite fräck så känns Scott Sub 20 lite som cyklisternas Volvo V70. Den verkar helt enkelt alldeles lagom för väldigt många cyklister så i Stockholm ser man dom överallt. Bra prestanda för pengarna helt enkelt!

Ett problem vi har haft är med skivbromsarna som låter som att man försöker pina ihjäl en elefant varje gång Hanna smygbromsar vid ett rödljus. Jag har gått igenom de flesta knepen (med kopparpasta på baksidan av beläggen bland annat) och dessutom bytt alla delar en gång men det tjuter fortfarande fruktansvärt.