Gammelpendlaren

Status: Såldes under hösten 2014 och gav 700:- till Diabetesfonden. Det var en riktigt trevlig cykel som jag tror kommer fortsätta rulla långt. Men både jag och min far hade lite modernare pendlarcyklar så denna fick kila vidare.

Märke: SCO om jag minns rätt. Lite av en blandras numera.
Vikt komplett (ca): 16,6 kg.

Denna satte jag ihop när jag började läsa på högskolan för att ha transport till studierna. Har för mig att det var en blå SCO innan jag fick en burk svart färg av föräldrarna. Tror också det fanns en till donatorcykel med i bilden som ev fick donera hjul & sadel. Detta var mitt första renoveringsprojekt av en äldre cykel.

Den användes av mig under flera år fram och tillbaka till högskolan (7km enkel väg). Tyvärr har den den udda hjulstorleken 27″ som inte går att hitta vinterdäck till, så det blev bara sommarpendling.

Sittställning var modell bekväm-äldre-herre (rak i ryggen och bra sikt). Både fot- och handbroms fungerade mycket bra, och växlarna var hur pålitliga som helst. När jag lärde mig att rikta hjulen så kändes det plötsligt som att cykla på moln dessutom. På många sätt fortfarande min favoritpendlare (3 navväxlar är perfekt i vanlig stadstrafik).

Gammelpendlaren juni 2010. Nu i min fars omvårdnad och användning.
Gammelpendlaren juni 2010. Nu i min fars omvårdnad och användning.

En sak som inte kändes som att cykla på moln var dock när jag en gång cyklade ner för en trottoarkant och höll på att parkera tänderna i styrstolpen, styret gick av. Styrhalvan med växelreglaget på fick jag i handen, det gick av precis vid infästningen till styrstolpen. Blev en speciell cykeltur hem.

Gammelpendlaren förfogas nu av min far som använder den ibland sommartid. Jag tyckte han behövde en ersättare när jag stal Pendlaren av honom.