Trek 4500

Status: Såld till en medelålders Stockholmare inför hans första Cykelvasa
Modell: Trek 4500
Utrustning: Mestadels Shimano Alivio. Shimano kombinationspedaler.

Trek 4500 i Hellas friluftsområde, 2008.
Trek 4500 i Hellas friluftsområde, 2008.

Detta var min första “riktiga” cykel (köpt för egna pengar och vald själv). Såhär i efterhand betalade jag för mycket pengar dock. Men den har rullat många entusiastiska mil på asfalt, grusväg och knixiga skogsstigar. För min del fungerar den till allt jag behöver i mountainbike-väg och mer därtill. Även om den inte användes så mycket på slutet så var det definitivt denna som lade grunden till mitt nuvarande cykelintresse.

Även om man skulle vilja ha kvar alla gamla cyklar så fick denna säljas under våren 2013 för att fria upp lite plats i garaget.

Mountainbiken i Hellas friluftsområde, 2008.
Mountainbiken i Hellas friluftsområde, 2008.

När den var alldeles ny så gav jag mig mycket ivrigt ut på stigar i Stockholms förorter med en vän. Efter att ha hållt full fart genom ett parti med rosenbuskar (jag såg dom först efteråt) så hade jag dunderpunktering på båda hjulen. Detta var i början av mitt cykelintresse så jag blev nästan arg på cykeln för att den hade punktering. Tillbaka hos cykelaffären så lagade dom snällt båda punkteringarna utan kostnad (men mekanikern undrade lite hur jag hade lyckats fånga så många taggar i däcken).