Välgörenhet – Solhaga Classic 7

Såld! Gav 800:- till Stockholm Stadsmission.

Denna Solhaga Classic 7 fick jag skänkt av en Helena i Stockholm som hittade mig via hemsidan. Vi diskuterade lite om jag kunde cykla hem den genom Stockholm men jag lyckades inte hitta en bra tid. Efter några veckor stod den plötsligt utanför huset med nycklar i min brevlåda, tack Helena!

Sen tog det tyvärr ett år innan jag lyckades slutföra renoveringen och sälja den, men den blev bra! Ovanligt bra skick och också lite ovanligt med lås där nyckeln finns kvar så det var en trevlig renovering.

Bortsett från en detalj då. Sadelstolpen. Jag kämpade på ett gäng olika sätt men lyckades aldrig lossa den. Värmde, smorde, vred stolpen med alla sätt jag hade tillgängliga (inkl spänna fast stolpen i städ och vrida ramen)… Har aldrig gått bet på en sadelstolpe förut. Men denna cykel fick helt enkelt säljas med fast sadelstolpshöjd, vilket ändå inte gör så mycket för en köpare av rätt längd.

Utförda arbeten under renoveringen:

  • Ny kedjeskydd
  • Nytt framdäck, Schwalbe Range Cruiser
  • Riktade hjul
  • Nytt växelvajerhölje
  • Allt genomgånget, smort och justerat.

Tillbaka till Cyklar för välgörenhet