Kontakt & Om cyklopedia

Oavsett om det gäller någon av cyklarna till salu, fix av en punktering eller bara lite cykelprat så är ni alltid välkomna att skriva ett mail. Min e-post adress finns nedan som en bild (för att minska spam-mailen jag får), skriv av den i ert e-postprogram.

mejl

Om cyklopedia.se

Syfte

Syftet med cyklopedia.se, min hemsida om cyklar, uppenbarar sig nog enklast genom att bläddra runt här på sidan. Men jag ger en genväg här:

Jag älskar att cykla och vill att fler ska göra det.

Jag tycker lika mycket om cyklarna som tekniska konstruktioner, som jag tycker om att använda dom. Av mina många intressen så är detta det mest långlivade och jag hoppas kunna dela med mig av en del av det jag lärt mig. Allt på sidan reflekterar mina åsikter och synpunkter och inget skall tas på blodigt allvar. Men oavsett vad så vill jag sprida information och hjälpa andra.

Om mig, Christian

När jag inte cyklar, meckar cykel, äter eller sover, så spenderar jag ganska mycket tid på mitt arbete som elektronikdesigner. Elektronik och programmering är två intressen jag har både på fritiden och använder i mitt arbete. Våren 2009 tog jag civilingenjörsexamen från KTH på maskintekniksprogrammet med inriktning mekatronik.

Tidigare har jag arbetat en del med bilar och motorcyklar vilket gett erfarenheter användbara också vid cykelmek. Extrajobbade under gymnasietiden hos en lokal verkstad där mekanikerna lärde mig allt viktigt i livet. Bilarna jag arbetat med privat var främst en Corvette från 1972 som delvis renoverades, sen en motorcykel från 1982 (Yamaha ZX550) som gicks igenom och sist men inte minst hade vi en VW Jetta från 1982 som var komålad och fin. Kossabilen är nu ersatt av en modernare VW Golf som har plats för cyklarna på taket när vi skall leta upp nya cykelmarker!