Välgörenhet – Rex Lyx tvåväxlad

Såld (två gånger)! Gav 700:- + 500:-, totalt 1200:- till Diabetesfonden.

Tvåväxlade (Torpedo Duomatic) Rex Lyx i vårsolen
Tvåväxlade (Torpedo Duomatic) Rex Lyx i vårsolen

Denna cykeln skänktes av en mycket trevlig Cecilia och hennes man från norra Stockholmsområdet. Den hade varit Cecilias studentcykel i Uppsala men nu hängt i garaget oanvänd under alltför många år. Att den förvarats så bra och skötts så väl gjorde renoveringen till ett blygsamt projekt.

De vackra dekalerna på överröret.
De vackra dekalerna på överröret.

Baknavet är ett Torpedo Duomatic, ett tvåväxlat nav där man byter växel genom att trampa bakåt kort. Det får den lustiga effekten att man växlar varje gång man bromsar. Så ibland kan det vara bra att dubbelbromsa om man vill behålla växeln. Systemet blir ju otroligt skötselfritt då det inte ens finns en växelvajer.

Vackert kedjeskydd
Vackert kedjeskydd

Utförda arbeten under renoveringen:

  • Nya däck
  • Ny kedja
  • Ny sadel
  • Allt genomgånget och uppsmort

Det enda som avviker från original är att sadeln tyvärr hade spruckit och var tvungen att bytas. Annars fungerade allt perfekt, till och med dynamobelysningen!
Detta är den första välgörenhetscykeln som jag får sälja två gånger och som gett dubbla bidrag. Först ägdes den av en holländsk utbytesstudent som jag köpte tillbaka den ifrån när hennes studier var klara. Nu ägs den av en Stockholmstjej och körs som pendlare.

Tillbaka till Cyklar för välgörenhet