Välgörenhet – Crescent 1966

Såld! Gav 300:- till Diabetesfonden.

Status: Går som en klocka.
Märke: Crescent.
Modell: Guld 92145, 1966 års modell.

Mycket klassisk Crescent i förhållandevis gott skick. Dessvärre några skavskador på ramen där det blivit rost. 26″ hjul med däcksstorleken 44-584. Enbart fotbroms. Väldigt vackert bakåtsvept styre och fint detaljerade stänkskärmar. Den kommer från en vind där den stått övergiven av en bortflyttad hyresgäst i flera tiotal år.

Crescenten 21 juni kl 07:00, på väg till jobbet, med matlådorna på pakethållaren. Myscykling.
Crescenten 21 juni kl 07:00, på väg till jobbet, med matlådorna på pakethållaren. Myscykling.

Denna var ursprungligen tänkt att renoveras och direkt säljas med vinsten till välgörenhet. Men den var så trevlig att cykla på att den fick stanna i garaget en stund. Men platsbrist i garaget och sug efter nya projekt gjorde att jag till slut sålde den iallafall. Dock utan dess frampakethållare, den får hamna på en framtida cykel.

Information från Kjell som gjort sidan Cykelhobby:
Kjell har i gamla kataloger hittat att det är en Crescent Guld 92145 från 1966. 22″ ram och 26″ hjul. Färg: Californiavitt med medelhavsblå skärmar!
Riktpris inkl. moms 357:50.
Tack för hjälpen Kjell!

Jag har alltid tyckt det sett väldigt praktiskt ut att ha en rammonterad pakethållare fram (i stil med postcyklarna). Fick intrycket av att cykeln uppför sig bättre om lasten rör sig med ramen istället för att följa framhjulets rörelse (som med en vanlig cykelkorg eller andra frampakethållare). Tyvärr var utbudet av sådana pakethållare mycket dåligt. Köpte en gjord för Kronan-cyklarna på blocket. Med lite filande och en längre rörklämma så gick det att montera på Crescenten. Väldigt praktiskt för tung last!

Crescenten innan renoveringen påbörjats.
Crescenten innan renoveringen påbörjats.

Utförda arbeten under renoveringen:

  • Nya däck, slangar och fälgband
  • Ny kedja
  • Riktade hjul
  • Nya kulor/kulhållare till framnavet
  • Ny bromshylsa, se Meckartips/-guider för länkar till beskrivningar om hur denna byts.
  • Allmän upputsning

Tillbaka till Cyklar för välgörenhet