2011 Södermanland – Översikt och dag 1

Övergripande

Denna sommar ville vi ge vår nya tandemcykel ett ordentligt test. Inga stora andra semestrar var planerade under sommaren så vi lyxade till denna tripp med hotell vid alla stopp. Båda två kände att det fanns mycket att upptäcka runt knuten och många fina vägar att hitta. Vi valde att ha Stockholm som både start och mål för denna tur. Nästa Sverigetur så tar vi nog oss med bil eller tåg en bit i början för att kunna utgå från en annan stad. Om nu bara SJ kunde göra en bra lösning för att frakta cykel på tåg…

Precis som vanligt är det fint väder de sista jobbveckorna och när semestern skall börja ser det ut att bjudas på heldagsregn. Men vi hade en helt osannolik tur denna resa. Det var i princip alltid så att väderprognosen sa regn hela morgondagen, men ändrade sig när det kom riktigt nära. Under fem cykeldagar så såg vi inte ens en droppe, vilket givetvis bidrog till det mycket positiva minnet av denna resa.

Vi hittade många väldigt fina vägar, några riktiga guldkorn när det gäller boende och fick träffa en hel del glada människor.

Kartor

  • Svenska Ducatiklubben – Utmärkta Vägar.
    Täcker Sverige från södra spetsen upp till Siljan. Är främst gjord för MC-folk, men vi cyklister tenderar att tycka om samma saker som MC-folket – kurviga, smala vägar genom vackra landskap utan mycket biltrafik. De gånger vi har kunnat så har vi valt de rödmarkerade vägarna i denna karta och det har inte gjorts oss besvikna hittills. Många guldkorn kan hittas här!
  • Turist och cykelguide: Sverigeleden, Del 2 och 3, utgivna av Svenska cykelsällskapet.
    Varje del består av två A4-häften (del A och B). Denna resa passerade i del 2B och 3A så vi behövde köpa både del 2 och 3. Del 1 täcker norra, del 2 täcker mellersta och del 3 södra Sverige. Innehåller detaljerade vägkartor men de enda utmärkta vägarna är just Sverigeleden så om man inte följer just den så ger inte dessa kartor mer än en vanlig bilkarta. Det som är lite extra är många små texter om alla städer, kyrkor och andra sevärdheter längs vägen. Köps enklast via Svenska Cykelsällskapet (rabatt för medlemmar)

Cykeln

Denna tur genomförde vi på vår Orbit-tandem. Vi hade tidigare provat den på en tredagarstur norr om Stockholm med mycket gott resultat. Den klarade denna resa utan några som helst problem, behövde inte ens justera lufttrycket i däcken någon gång. Trots tung last och stundtals dåliga vägar är hjulen spikraka och allt i gott skick.

Boenden och mat

För att lyxa till denna resa så såg vi till att ha hotell eller bed and breakfast bokade längs vägen. Vi uppskattar tryggheten i att veta att det finns en torr plats att komma till, oavsett hur dagen utvecklar sig. Just att ha tak över huvudet visade sig onödigt denna resa men mer om det senare. Hotellen hittade vi via booking.com (förvånansvärt många, även små, hotell och andra boenden är listade där, ett enkelt sätt att hitta boende i rätt område) eller via vanliga internetsökningar.

Luncherna blev för det mesta färdiga sallader från den första stora matbutiken vi passerade under dagen, eller så tog vi en pizzeria längs vägen. Middagarna blev lite blandat av restauranger i städerna vi bodde i, picknick eller på hotellet. Ungefär ett kexpaket om dagen gick åt också, lite roligt skall man ju ha medans man trampar!

Dag 1 – Söndagen 24 juli 2011 – Stockholm till Strängnäs

Kartan för första dagen. Avstickare till Mariefred och middag i Strängnäs.
Kartan för första dagen. Avstickare till Mariefred och middag i Strängnäs.

Lämnade Stockholm tidigt på morgonen för att vara säkra på att inte få bråttom längs vägen. Väderprognoserna sa regn denna dag och i princip hela resten veckan så packväskorna innehöll en del regnkläder. Som vanligt är det långsammaste och jobbigaste att ta sig ut ur Stockholm men när man väl lämnat Hallunda blir det bättre vägar till Södertälje. Lunch inhandlades på stormarknad vi stötte på vid infarten till Södertälje. Genom Södertälje fanns bra cykelväg och vi kom sedan ut på gamla Strängnäsvägen som var en fin och lagom trafikerad väg. Den sträckte sig längs E20 som drog till sig alla gråsuggor (bilister).

Turinge kyrka bjuder på bra bänk till lunchpausen. Lite kyligt i blåsten men annars bra.
Turinge kyrka bjuder på bra bänk till lunchpausen. Lite kyligt i blåsten men annars bra.

Magarna började ropa på uppmärksamhet kring Turinge kyrka som bjöd på bra parkbänk. Dagen fortsatte längs gamla Strängnäsvägen med Mariefred som delmål. Antingen var lunchen för liten eller så var jag bara ovan men efter någon mil fick vi stanna för att jag skulle vila armarna och knapra i mig ett wienerbröd. Att styra en tandem är definitivt lite tyngre än en vanlig cykel, något man märker först efter en stund. Detta var nog bara en vanesak, problemen dök inte upp igen. Eller ja, trötta i benen blev vi igen, och wienerbröd fick hjälpa till under fler tillfällen.

Vägen in till Mariefred bjöd på utmärkt cykelväg! Gripsholms slott och en glass blev fin paus. Här stötte vi igen på ett troligen brittiskt cyklistpar som verkade vara ute med tält. Vi hade cyklat om dem tidigare längs vägen och sedan blivit omcyklade i lunchpausen. Vi var tydligen överens om Mariefred som ett bra delmål.

Vägen bredvid E20 från Mariefred till Strängnäs var tråkig men snabb, speciellt med dagens medvind, stundtals kunde vi njuta i 40 km/h. En stund innan Strängnäs svängde vi in till Låsta Rum & Frukost, ett mysigt och väldigt hemtrevligt bed and breakfast inrett i en gammal lada. Ägarna var väldigt hjälpsamma och vi fick ställa in cykeln i deras garage. Till middagen letade vi upp en grekisk restaurang vid Strängnäs hamn.

Låsta rum och frukost, den delen av ladan som är inredd. Mycket mysigt.
Låsta rum och frukost, den delen av ladan som är inredd. Mycket mysigt.

Sträcka: 109 km
Medelhastighet: 22,7 km/h
Cyklat under kalklinbanan: 0 ggr

… vidare till dag 2 av resan!