Sommaren och våren 2017

Kul att sidan fortfarande går bra! Ibland dyker det in något intressant mail om en cykelfråga eller ett hejarop, väldigt trevligt.

Gjorde just en uppdatering med de tre cyklar jag gjorde i ordning under våren, gav totalt 2 400:- till Stockholms Stadsmission. Se sidan om välgörenhetscyklarna.

Annars är det ganska mycket aktivitet med cyklandet. Grabben närmar sig ett år nu och har varit på sin första cykelsemester på Åland. Jag körde vår Bullitt med all packning på. Frun körde sin Ridley-cross med vår Thule Chariot CX1 bakom med grabben i. Gick väldigt bra och Åland var ett trevligt cykelmål. Vi trodde det skulle vara platt men det stämde bara i vissa delar, annars var det som hemma i Sverige. När vi körde med full last så gick det inte snabbt. Åland hade gjort ganska stora jobb med sina cykelbanor och tillhörande skyltning, så många sträckor var riktigt bra.

Fullastad plus kärran. Gick oootroligt segt så fort det lutade uppför. Ska sägas att frun väldigt snart efter bilden togs fick tillbaka kärran till sin cykel!

Sen hann vi med att prova downhill i Åre också. Men båda kände att banorna i Järvsö räcker bra för oss. Åre var större men inte nödvändigtsvis bättre.

Appropå Åland så hade vi det märkligaste sammanträffandet. På Viking Lines kaj i väntan på färjan hem så var vi kanske 8-9 cyklister som stod i en liten hög framför kön av bilar. Bland gänget var en väldigt trevlig Stockholmsfamilj som hade cyklingen i blodet. Sonen i familjen renoverade cyklar på löpande band och hade tjänat ihop till en del semestrar mm på det sättet. Så jag beslöt att jag öppnar upp för att ta emot cyklar igen med det upplägget att jag bara tar hand om ett fåtal och han tar resten. Hör så ofta om bostadsrättsföreningar mm som kör släpvagnar med cyklar till skroten. Det gör verkligen illa i cykelhjärtat. Skicka gärna ett mail så ordnar vi att komma och hämta upp dom och räddar livet på ett antal av dom!

Nu hoppas vi på en riktigt vacker cykelhöst med färgglada löv. När ni andra sitter och jobbar så skall jag vara ute och glida med grabben i kärran eller på Bullitten (hoppas jag!)