Söndagsläsning – två inspirerande bloggar

Jag älskar ju att läsa böcker om cyklar, cyklister och cykling. Men minst lika effektivt för att skapa dagdrömmar är bloggar om cyklister ute på riktiga äventyr. Senaste halvåret har vi svenskar skämts bort av två unga cyklister som båda har startat i Sverige och har sikte mot Nya Zeeland på varsin separat resa. Fredrika som har The Bike Ramble är i skrivande stund i Vietnam (eller om hon hunnit lämna det…). För de som inte följt bloggen innan så bläddra tillbaka till starten och läs några poster åt gången så har du underhållning för mycket lång tid. Fantastiska bilder, texter och möten med människor!

Ann som ligger bakom Mairawa hade en liknande start som Fredrika men skadade foten i Tajikistan och fick avbryta sin resa och återvände till Sverige i slutet av 2015. Men hon verkar ha gott om energi så hon startar om hela resan. Samma mål som tidigare, Nya Zeeland, men lite ny rutt. Upp genom norra Sverige och sen via Ryssland för att återuppta sin rutt. I skrivande stund har hon precis börjat rulla genom Sverige igen.

 

Närmast för egen del ligger att bli frisk från en segdragen förkylning och gå på cykelmässa nästa helg! Crossen blev av med sina dubbdäck igår så jag hyser hopp om att den fantastiska vårkänslan ska stanna!